Bitki wolowe kruche

oprogramowanie dla firm kraków

Lub może istnieć piękno smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, wymaga być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso było się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a również nie tak bardzo, by kotlet nie był za mały, inaczej podzieje na soczystości. Jeszcze w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w normalnej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do ciała, aby kupiło dobrą grubość i organizację.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, którym będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy znaczniejszej liczbie kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak wykorzystujemy do nich mięso nieco gorszej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można łatwo opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w pełnej dawek, lub z twardego mięsa, oszczędźmy sobie energii i zainwestujmy w specjalistyczne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo łatwa w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na pełnej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by całe swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i chętnie, zatem nie jest silniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje owo taki ogromny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, kiedy mogłoby się zdawać.