Drukarka fiskalna printo 57te

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami niniejszy produkt jest dla Ciebie. Od 2015 roku każda osoba wykonująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma obowiązek rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

W pracy w klubach gastronomicznych możemy spotkać dwa zasadnicze typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, gdyż nie ma ona nawet własnej klawiatury. To nowe rozwiązanie kierowane istnieje w szerokich restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zwykle nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać mało zasadniczych cech, odróżniających ją od zwykłej kasy finansowej i poprawiających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona siła na pokrycie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i bezproblemową obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla kupującego jaki z niecierpliwością czeka przy stoliku na własne zdanie. Dodatkowym argumentem istnieje szansa zapisu elektronicznej kopii paragonu, pozwalająca na zapisywanie wydruków np. na stronie pamięci, co sprzyja ich ukrywanie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna wynosić odpowiednie wymiary, pozwalające na jej swobodne stosowanie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po wszystkim lokalu, a jeszcze świeży i prosty design. Oprogramowanie gastronomiczne idzie na prawdziwe monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej jest dla wielu rozpoczynających działalność sam z liczniejszych kosztów, dlatego warto dodać, że przy zastosowaniu kilku warunków można wziąć na ten punkt ulgę, wynoszącą nawet 90% ceny kasy. Warto te dobrze wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, by mieć okazję jej przetestowania oraz przeszkolenia ludzi z prawd jej używania i zgody z programami do obsługi punktów restauracyjnych.