Krajalnica zywnosci

W zakładach również w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica jest wykorzystywana także do nowych celów, na model do cięcia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w perspektywie cienkich plasterków.

W relacje z tego, co myślę kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego postać i dodaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeżeli chodzi o wędliny lub sery, chce nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się gładko i bez specjalnego wysiłku. Do ostatniego kierunku używamy krajalnicy z prostą, jednak bardzo poważną krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, kiedy a znacznie niebezpiecznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do cięcia, polecana szczególnie do klubów gastronomicznych i do sklepów. Jest przekazywana przez producenta ze względu na prostą wysoką trwałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym markom każdy, po pierwszym szkoleniu z działu bezpieczeństwa i higieny pracy, może rozpocząć do kreacji z krajalnicą i sprzedawać swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice silnych właściwości idą na bliskie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej liczby wędlin czy serów, przy niewielkim nakładzie książki i wielkości pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś wykorzystywano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak więc jest wymuszane na model w przypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.