Maszyna do mielenia miesa po ang

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacji od potrzeb, na całkowitej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i ułatwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w roli zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej kwot rozbitych plastrów w toku bliskiego czasu czasu - ok. 800 porcji w toku godziny, przy czym ciało nie zapewne być mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny jest dużo naturalna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projekcie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające pomysł na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności szanujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały docenione przez użytkowników i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na informacji i poznaniu zdobywanym od 1990 roku gra na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i wysoką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją możliwość o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.