Maszynka do miesa 2000w

Wilk do ciała to nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wysoko korzystniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://www.comarch-polkas.pl/comarch-erp-optima/

Duży asortyment wilków na placu pozwoli na dobór odpowiedniego urządzenia na potrzeby placówki, dzięki obecnemu termin na rozpoczęcie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) a nie wymaga niemałego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można szybko zdemontować, co bardzo ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, działa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania decyduje o dużej odporności maszyny. Jak całe urządzenia wykorzystywane w sektorze spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia ubiera się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest wiązane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od gatunku mięsa przyjmuje się siatki o nowej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w inne akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To popularne urządzenie, tanie w umiarkowanych cenach, podawane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką różnicę gdy w licznych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz pozostałych ulepszaczy.